Over mij

Chief human and technology officer

De wereld vraagt van mij dat ik mij inzet voor menselijk potentieel. Daar ligt mijn passie en mijn ervaring. Daarbij spelen, gezien mijn ervaring en achtergrond, mens en technologie altijd een hele belangrijke rol in.  Met name omdat ik erin geloof dat de kracht van technologie is dat mensen hun menselijke vaardigheden daarmee nog beter kunnen benutten. Als robots mijn werk afpakken? Heel graag wat mij betreft, want ik denk dat ik andere toegevoegde waarden heb!

Ik ben expert, adviseur en ervaringsdeskundige in het combineren van menselijke vaardigheden met technologie (Robots & AI)  door de digitale transformatie van organisaties succesvol te maken. Digitale transformatie werkt alleen als er zowel naar de mens als naar de robot wordt gekeken. Dit omvat eveneens het opbouwen van een inclusieve cultuur voor alle werknemers. Daarnaast doe ik een PhD onderzoek aan de VU rondom de toekomst van werk en spreek en schrijf ik regelmatig op diverse podia en in de media. Als bestuursvoorzitter van Setup en de Werkvereniging zet ik mij in voor de toekomst van werk in Nederland. Door mijn  deelname aan de Raad van Toezicht  bij OOaDa zet ik mij inj voor technologisch onderwijs op scholen in de regio Amsterdam.

Huidige werkzaamheden :

  • Oprichter van Studio 21st;
  • Adviseur op het gebied van 21e eeuws werken & organiseren bij diverse politieke organen;
  • Auteur van het boek: de toekomst van werk gaat niet over werk, hoe robots werken en mensen leven (publicatie 2022);
  • Onderzoeker aan de VU (PhD) bij management & organisatie rondom 21e – eeuws werken en organiseren;
  • Columnist bij o.a. Financieel Dagblad
  • RvT en bestuursvoorzitter rondom digitale innovatie en ethiek en integriteit
  • Spreker op diverse internationale bijeenkomsten

Naast mijn werkzaamheden met de studio mens & techniek ben ik bezig een experiment op te zetten om te kijken of technologie ons kan helpen bij het verkrijgen van een basisinkomen. Als 80% van de medewerkers in dienst al 10 jaar lang zegt iets anders te willen doen als de zekerheden behouden blijft, dan moeten we toch anders gaan kijken naar werk.  Kunnen we via datadividend en robottax zorgen dat we ons potentieel anders kunnen gaan benutten?

Zie voor mijn uitgebreide CV en werkervaring LinkedIn

KLM Royal Dutch Airlines    Philips  Microsoft Netherlands   FD Mediagroep Inspiringfifty